ESKİŞEHİR 2 NOLU AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Vefatının 85.Yıl Dönümü - Saygı ve Minnetle Anıyoruz

           Hepimizin bildiği üzere 1881 yılında Selanik’te dünyaya gelen Mustafa Kemal Atatürk ilkokulunu Mahalle Mektebi ve Şemsi Efendi İlkokullarında tamamlayıp, ortaokulunu Selanik Askeri Rüştiyesinde tamamlamış, lise eğitimini Manastır Askeri İdadisinde tamamladıktan sonra Harp Okuluna gitmiştir. Teğmen rütbesi ile bu okuldan mezun olan Mustafa Kemal Atatürk öğrenimine Harp Akademisinde devam edip 1905 yılında Kurmay Yüzbaşı olarak mezun olmuştur ve ilk görev yeri olan Şam’a atanmıştır.

            1908 yılında Osmanlı’nın Kuzey Afrika’daki son toprağı olan Trablusgarp’ı savunmak için oraya gitmiş ve halkın direnişini örgütlemiştir.Balkan savaşlarının başlaması üzerine Trablusgarp’tan ayrılmak durumunda kalmıştır.

            1914’te başlayan 1.Dünya Savaşı’nda önce Çanakkale Cephesi’nde görevlendirilmiş burada üstün başarılar elde ederek Anafartalar Kahramanı ünvanını alıp daha sonra Kafkasya ve Suriye-Filistin Cepheleri’nde görev almıştır. Çanakkale Savaşı’ndaki üstün başarıları Anadolu halkının dikkatini çekmiş ve Milli Mücadele’nin lideri olmasında etkili olmuştur.

            1918 yılında 1.Dünya Savaşından yenik ayrılan Osmanlı Devleti’nin başkenti İstanbul işgale uğramış, boğazdaki İtilaf Devletleri donanmasını gören Atatürk, Yaveri Cevat Abbas’a dönerek  “Geldikleri gibi giderler” diyerek Anadolu’nun müdafaası için başlatılacak olan Milli Mücadele’nin ilk sinyallerini vermiştir.

            19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlatmıştır. Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleriyle Milli Mücadele’nin yol haritası çizilmiştir. Düzenli Ordu kurulmasıyla birlikte imkansızlıklar içerisinde büyük bir kahramanlık gösteren Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları üstün başarı göstererek düşmanı topraklarımızdan defetmiştir. Bu başarıda elbette fedakar Anadolu Halkı’nın desteği göz ardı edilemez.

            23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açmış 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i ilan etmiş; Sosyal hayatta birçok İnkılap yaparak Demokratik,Modern ve Laik bir Hukuk devletinin temellerini atmıştır.Sosyal hayata ilişkin birçok tespitte bulunan Atatürk biz Ceza İnfaz Kurumu Personellerinin de dikkate almamız gereken Ceza İnfaz Kurumları’nın İşlevi ile ilgili şu tespitte bulunmuştur. “ Efendiler, Cezaevleri sorunu çok önemlidir. Kişisel özgürlüğü kaldırılan vatan evladının ceza süresi sonunda topluma yararlı olacak bir eleman olarak yetiştirilmesi gereklidir. “ demiştir.Biz Ceza İnfaz Kurumu Personelleri olarak çalışma hayatımızdaki davranışlarımızı bu söz ışığında biçimlendirmeliyiz.

            Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tekrar rahmet ve saygı ile anıyoruz